Cupping

Cupping

Wat is cupping?

In cupping zit het Engelse woord 'cup', dat in deze context moet worden vertaald als een stolpje.


Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.


In het westen wordt cupping therapie of cupping massage gebruikt als een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop de spierknoop wordt een cup geplaatst die vacuüm wordt gezogen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van een vacuüm brengen van de cup.

Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door de reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.

Na de behandeling kunnen ronde paarse plekken zichtbaar zijn op de plek waar de cups hebben gestaan.

Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning.

Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen.

De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.


Het lichaam wordt eerst gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen.

Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op.

De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaande en krachtige uitwerking heeft.

Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van eender welk deel van het lichaam.

Vervolgens kan je de cup op zijn plek laten staan, waardoor je heel specifiek op een knoop (triggerpoint) werkt, of je beweegt hem over de huid, waardoor je het bindweefsel losmaakt.

Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door de reflexwerking komt het spiergebied tot ontspanning.

Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale bokaaltjes vacuüm op de huid worden aangebracht.


Cupping kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulitisbehandelingen (en andere afslankingsbehandelingen), gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken.

Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen, tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x