Breuss-massage

Breuss-massage

Breuss-massage richt zich op de gehele wervelkolom, specifiek de tussenwervelschijven.De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde in Duitsland de manuele tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn therapie.
De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen d.m.v. deze massage gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren en regenereren met als resultaat dat u zich beter gaat voelen.


Effect
De Breuss-massage is een hele rustige therapeutische rugmassage, die psychische en lichamelijke blokkades goed kan oplossen. Veel tussenwervelkolomproblemen zoals ischias, ischialgie en een chronische hernia zijn met deze methode ongevaarlijk en goed te behandelen. Voor acute ischialgie is dit zelfs de enige manier om te behandelen!!  In de praktijk is gebleken dat bij spanningsklachten zoals burn-out het hele lichaam nogal heftig kan reageren, maar dat de spanning zichtbaar afneemt. Ook bij menstruatieklachten kan de Breuss massage verlichtend werken.

De massage wordt met de handen uitgevoerd om de rug meer te strekken en de veerkracht van de tussenwervelschijven te stimuleren. Er wordt geen gebruik gemaakt van medicamenten. Slechts een stuk zijdepapier wordt benut om de speciale olie diep in het weefsel te laten inwerken.

Bij osteoporose en/of pijn wordt de massage heel voorzichtig uitgevoerd, want de massage mag nooit pijnlijk zijn. Deze massage brengt over het algemeen een enorm ontspannend effect teweeg en verlicht vele klachten, of neemt ze weg. Bij zwangerschap en overige contra-indicaties wordt deze massage niet uitgevoerd.

Ondersteuning naast andere behandelwijzen
Breuss kan ook naast andere therapie├źn worden uitgevoerd, of ondersteuning bieden naast regulier bezoek aan een specialist. Ook is het aan te bevelen om eerst de milde Breuss Massage en/of Dorn Therapie te proberen, wanneer u voor een ingrijpende beslissing in uw leven staat, zoals een rugoperatie.


Combineren met de Dorntherapie
Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorntherapie. De Breuss-massage kan ook direct na de Dorntherapie gegeven worden om de wervelkolom op een rustige manier nog meer te strekken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x