4. Hoe koop ik een parfum en waar let ik op?

4. Hoe koop ik een parfum en waar let ik op?

 Je kent het wel, je bent op zoek naar een parfum voor jezelf of voor een speciaal iemand en je loopt de parfumwinkel binnen. Door de bomen zie en ruik je het bos niet meer. Letterlijk kan dit overwhelming zijn!

Ga je voor de eerste keer een nieuw parfum kopen voor jezelf of als cadeau voor een ander, dan zijn er enkele dingen die handig zijn om te weten, zodat je het perfecte luchtje vindt dat bij je past.

1. Maten en soorten flacons parfum 

Koop je voor het eerst een nieuwe parfum, koop dan een kleine fles. Zo kun je hem rustig uitproberen. Bevalt hij niet dan zit je niet met zo’n grote fles opgescheept. Veel voorkomende maten zijn 30 ml, 50 nl en 100 ml parfum flacons. Daarnaast zijn er ook speciale edities met andere maten. Een standaard flacon komt meestal met een spuitdop, maar er bestaan ook flacons met een schroefdop. Uiteraard zijn de flacons, afhankelijk van het merk, in allerlei mooie vormen en materialen te vinden. Laat je niet verleiden door de mooie flesjes, uiteindelijk gaat het om het parfum zelf.


 2. Match de parfum met je persoonlijkheid (of van degene waar je het cadeau aan geeft). 

Het belangrijkste van het kopen van parfum is dat deze bij jouw persoonlijkheid past of degene die het gaat dragen. Ben je stoer en fris of juist heel vrouwelijk. Of misschien ben je wel heel subtiel en verlegen. Pas je parfum hierop aan en dit zal je karakter alleen maar nog meer complimenteren en jezelf nog meer een eigen persoonlijkheid geven.


3. Eigen lichaamsgeur en een parfum 

Hou rekening bij het kopen van een parfum dat je hem altijd op je eigen huid test (op de pols of achter de oren). Elke parfum ruikt namelijk anders bij iedereen, dit heeft te maken met zuurgraad (PH-waarde) van je huid en je leeftijd. Ook tijdens de zwangerschap en een menstruatiecyclus kan een parfum anders ruiken. Ga dus ook lekker parfumshoppen buiten deze perioden.

 

4. Aantal soorten parfum

Wanneer je parfum koopt, test dan maximaal 3-5 verschillende parfums. Hierna ruik je het verschil niet meer goed. Ga desnoods tussendoor andere boodschappen doen en kom later terug als je meer parfum wilt testen. Het is aan te raden om drie parfums te gebruiken. Wanneer je vijf dagen achter elkaar hetzelfde parfum gebruikt, ruik je het niet meer doordat je eraan gewend raakt. Wissel eens af met een ander luchtje, dit houdt het ook spannend voor jezelf en je omgeving en je kunt zo het parfum afstemmen op de gelegenheid of je bui.

 

5. Doe je ogen dicht bij het testen van parfum

Doe je ogen dicht wanneer je in de winkel een parfum test. Dit zorg ervoor dat je reuk zich meer focust op het luchtje en je niet wordt afgeleid door andere zintuigen. Twijfel je aan een parfum? Vraag dan een proefmonstertje mee voor thuis. Zo kun je rustig thuis het geurtje testen en ruiken hoe deze op je huid ruikt, voor je het parfum koopt in de winkel. 


6. Bewaartips parfum 

Na het kopen van parfum is het ook belangrijk dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. We zetten de belangrijkste bewaartips voor je op een rij, zo kun jij langer genieten van je parfum! 

  • Bewaar parfum op een donkere plek;
  • Sluit na gebruik parfum goed af, parfum verdampt namelijk;
  • Gemiddeld kun je parfum lang bewaren (minimaal een jaar) maar hoe lang precies, is erg afhankelijk van de bewaarfactoren;
  • Bewaar parfum altijd op een koele plek.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x